Starten på kunsten

Af: Hanne Marie Svendsen, Per Nørgaard, Kirsten Dehlholm, Bjørn Nørgaard, Sven Holm, Klaus Hoffmeyer, Klaus Rifbjerg, Pernelle Maegaard, Ib Spang Olsen, Ingelise Nystedt (redaktør), Uwe Bødewad (redaktør)

Læseprøve

Beskrivelse

Bogen består af større interviews med og fotos af 9 kunstnere, der alle i hver deres genre har en væsentlig plads hos danskere. Teksten, som er uden spørgsmål, fremtræder som små selvbiografier. Redaktørerne har været nysgerrige på vores vegne. Hvordan ser mønstrene ud i et menneskeliv? Hvilke faktorer former det enkelte individ? Hvad er det, der gør kunstnere til kunstnere? Ligger det i generne? Er det enkeltstående episoder, der for altid ændrer vejen for et menneske? Er det en gennemgående stemning, eller mødet med bestemte mennesker? Spørgsmålene bliver ikke besvaret i videnskabelig forstand - dette er ikke et analytisk værk.
Bogens historier er ufuldstændige. Det er levende mennesker, der fortæller dem. Og det bliver spændende historier, netop fordi de fortælles midt i livsforløbet.

Yderligere informationer