Kan en ko gå ned ad trapper? - De bedste hjerner besvarer de største og mindste videnskabelige spørgsmål

Af: Paul Heiney

Læseprøve

Beskrivelse

Dyrker bakterier sex? Det virker ikke, som om der er megen morskab forbundet med den måde, som bakterier formerer sig på. Der er imidlertid nogle bakterier, der rent faktisk parrer sig. Men det frembringer ikke noget afkom - det er blot en overførsel af information, så det kan ikke rigtig beskrives som at "dyrke sex." Men de gener, der sendes over til modtageren, nedarves til de næste generationer, når denne bakteriecelle deler sig på den sædvanlige kønsløse måde.
Paul Heiney har samlet de mest interessante spørgsmål og svar fra den engelske "Videnskabslinjen", hvor et lille hold entusiaster stod bag. Det var hovedsageligt unge videnskabsfolk, der dækkede et bredt felt af kundskaber, og som kunne tage sig af de tilbagevendende spørgsmål, der lå inden for forståelsen hos alle med en nogenlunde videnskabelig uddannelse.
Formålet med "Videnskabslinjen" var at udbyde en telefon- og internettjeneste, der var tilgængelig og gratis for alle, og som kunne besvare ethvert videnskabeligt spørgsmål, som enhver, ung og gammel, skulle finde på at stille
Blandt de interessante spørgsmål, der besvares er: - Bliver man virkelig mere intelligent af at spise fisk? - Hvordan går astronauter på toilettet? - Hvad kom først, hønen eller ægget? - Hvorfor er isterninger uklare, når vandet er klart? - Hvorfor går pingviner i gåsegang? - Hvorfor har vore fingre forskellig længde?
"Kan en ko gå ned ad trapper?" tager nogle af de klogeste videnskabelige hoveder i brug for at få svar på, hvordan videnskabens love gør sig gældende i dagligdagen.
Og vigtigst af alt: bogen afslører, om en ko rent faktisk kan gå ned ad trapper.
Det er den perfekte gave til de umætteligt nysgerrige, til krukkede drillepinde, til quiz-fanatikere og videnskabstosser overalt.

Yderligere informationer